mandag den 31. januar 2011

Ny, og varmere, lejlighed

Mit "soveværelse"
Som nogle/mange af jer har hørt, så har jeg brokket mig en del over min lejlighed, da den temperaturmæssigt mest mindede om et køleskab - uanset hvor længe air-con'en varmede, så var der bare KOLDT.
Mit soveværelse set fra en anden vinkel.
Men min kære med-praktikant valgte for en uge siden at flytte fra sin lejlighed og flytte ind med nogle venner lidt billigere, det efterlod et stk. desperart land lord, som gerne ville have at jeg flyttede ind i hendes lejlighed...fint med mig, men jeg vil have den billigere end min (gamle) lejlighed, og jeg vil ikke betale depositum, men have Jacobs tilbage når jeg tager hjem til sommer, det sagde hun ja til.Min stue (og ja, mit køleskab - der er ikke plads i køkkenet)
Så for 8 dage flyttede jeg ind, og har siden da gjort rent...før mig har der boet to fyre, og rengøring har ikke været det de brugte deres fritid på, så der boede kakkelakker i køleskabet.

Køkkenet...ikke fantastisk, men bedre end mit gamle. Udsigten fra min lejlighed på 27. etage, ikke dårlig, blot tåget
Og så det aller mest geil'e ved min nye lejlighed - mit blå pornolys;-)
Envy me!

Knus,

Eva Maria

tirsdag den 25. januar 2011

Kaniner og manerer og elevatore

Som nogle måske kan huske bloggede jeg lidt før Jul om hvor underlige kineserne kan være, og hvor svært det nogle gange kan være at bo her i Kina (bloggen kan læses her)

Forleden fik jeg så en mail fra en veninde, og tidligere kollega fra COP15, om hendes problemer i Beijing. Hun er ganske berejst, og bor nu i Beijing p.g.a. hendes job, men selvom at hun, lige som jeg selv, har fræset Planeten tynd, så er Kina allivel en bundskraber når man kommer til manerer.

Nu er der så måske nogen der sidder og tænker at de to tudeprinsesser skulle tage og tøre øjnene og spise en kiks! Men, men, men - der er noget om snakken, endda så meget at man i skolerne her i Kina nu har sat et nyt fag på skemaet "Gode manerer" (og det er ikke et sekund for sent)
Jeg læste om dette i en artikel fra BBC, som kan læses her.


Her i Kina vader vi for tiden i kaniner! Den 3. februar går vi nemlig ind i kaninens år. Og for de der underlige kinesere er det åbentbart ikke nok at give datteren en sød kaninbamse, det skal være den rigtige levende af slagsen - så i Kina er der pt. mangel på kaniner, især de hvide!
Men hvad gør man nu hvis man ikke bor i nærheden af et sted der sælger kaniner? Jo, man får den da sendt med posten...og en lille uge efter ligger der en godt gennemrystet, udsultet, frosen, og med al sandsynlighed, død kanin i din postkasse...men så har man jo også aftensmaden klar
Hele denne "sjove" historie kan læses her.

Igår flyttede jeg forøvrigt. Ikke langt, blot ni etager op på 27. etage. (Og i den forbindelse vil jeg gerne takke Elisha Otis, som opfandt den moderne (og sikre) elevator)

Der kommer billeder af den nye lejlighed, så snart jeg får dem taget,

Mange hilsener,
Eva Maria

fredag den 21. januar 2011

"Mississippi Mud Pie"-løfte

Da min ven Kim var ude og besøge mig kom jeg vist til at love at jeg "en eller anden dag ville lave Mississippi Mud Pie", det hørte hans så åbenbart som at jeg ville lave den til nytårsaften, som vi skulle fejre sammen på Falster, og han havde endda lovet sine forældre at de måtte smage et stykke, så jeg måtte ud og finde en god opskrift på en Mississippi Mud Pie, og faldt over "Spise med Prices" version, som der jo var "rigeligt med smør i", men derudover også lød god.

Du skal bruge følgende ingredientser:

Dejen
250 g Blødt smør
350 gram sukker
4 æg
Ca. 250 gram mel
200 gram smeltet Chokolade
4-5 tsk. cacaopulver
1-2 tsk. vanillesukker
100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden (jeg valgte at bruge hasselnødder)
Et nip salt
Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.

Glasur eller ”Icing”:
250 gram smør
200/225 g flormelis
3 spsk cacao
100 g smeltet chokolade
½- ¾ dl piskefløde
50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder

Kaffe-parfait
10 æggeblommer
200- gram sukker
½ liter fløde - letpisket
En 4-6 dobbelt espresso eller kaffepulver.
2, 5 dl. 38 % creme fraiche

Opskriften er som følger

Dejen
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.
Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.
Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.
Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå

Glasur/icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens (siger Pricerne, men det synes jeg nu ikke, den var stadig lige umedgørelig, men smagte himmelsk, og faldt tungt)

Kaffe-parfait:
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.
Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.

Opskriften kan også findes på Pricernes hjemmeside.

Jeg har desværre intet billede af kagen, det må blive næste gang at jeg fotograferer den.

Mange hilsener,
Eva Maria

Fyldte chokolader

Dette ser måske meget svært ud at lave, det er det ikke! Det er blot besværligt og tager tid og tålmodighed.

Til disse fyldte chokolader skal du bruge:
24 konfektforme i metal (en nødløsning kan være lysmanchetter)
100 g meget mørk chokolade (jeg plejer at bruge Lindt's 99% chokolade)
250 g nougat
100 g hvid chokolade
Nødder
Derudover skal du bruge en rist som de fyldte forme kan ligge og dryppe af på.

Til at starte med smelter du den mørke chokolade og kommer du ca. en teskefuld mørk chokolade i et bægre, og drejer det rundt så hele inder siden er dækket. Derefter stiller du det koldt til chokoladen er størknet.

Næste trin er at smelte nougaten og putte den i din chokoladeform, evt. sammen med en nød. Fyld bægret næsten helt op. Og stil igen konfekten koldt for at størkne.

Sidste trin er at smelte den hvide chokolade og bruge den som "låg" på konfekten, evt. med en lille smule mørk chokolade som pynt. Og stil så igen chokoladerne koldt så de kan størkne.

Grunden til at jeg bruger så mørk en chokolade er at både nougaten og den hvide chokolade er meget søde, så man får en god kontrast imellem de forskellige smagsvarianter ved at bruge en så mørk chokolade, men det er selvfølgelig en smagssag.

Mange hilsener,
Eva Maria

Tofarvet orangechokolade

Denne tofarvede chokolade med orange-smag er ganske let at lave. Og kræver kun lidt forberedelse og lidt oprydning.
Ingredientser:
- 150 g mørk chokolade
- 150 g hvid chokolade
- 2 dråber orange olie (ikke at forveksle med essens, dette er en æterisk olie)

Find et fad med et areal på ca. 15cm x 30cm og for det med bagepapir.

Hak chokoladerne og smelt den mørke og den hvide chokolade seperat, når det er smeltet tilsæt så en dråbe orange olie til hver chokoladetype. Når du hakker chokoladerne, så gør det da fint, da det så er lettere at smelte. Vær især opmærksom på at den hvide chokolade ikke får det for varmt, da den så bliver ubrugelig.

Hæld skiftevis en spiseskefuld mørk og lys chokolade op i fadet. Når der ikke er mere chokolade at hælde op, så rør lidt rundt i chokoladen med et grillspyd, for at danne marmormønstret.

Stil derefter chokolade koldt så den kan stivne. Når chokolade en stivnet, tag den da ud fadet og skær den ud.
Ganske nemt og enkelt.

Mange hilsener,
Eva Maria

  De er underlige de danskere der

  Den 17. december var en dag jeg virkelig havde set frem til længe, ja faktiske siden jeg bestilte min flybillet hjem på juleferie tilbage i oktober. Turen til Danmark gik via Beijing og Frankfurt, inden jeg landede i København kl. 10 lørdag d. 18. december.

  Ingen hjemme i DK, mere eller mindre, havde fået at vide at jeg kom hjem d. 18., så der var en del som blev ganske overrasket da jeg troppede op til julefest i Vanløse - kommentarerne var noget i retningen af "Jamen...jamen, du er jo i Kina nu..." :-) Det var sjovt, skulle næsten have haft skjult kamera med, da der var nogle seriøst sjove ansigtsudtryk.

  Julen gik ellers med en masse aftaler med alle de venner som jeg har savnet så meget, med familie hygge og konfekt produktion (opskriften på tofarvet chokolade kan findes her. Opskriften på fyldte chokolader kan findes her)

  Og så var jeg jo en af de der skøre mennesker som blev glad hver gang jeg så hvor meget sne der lå uden for. Måske er det fordi at sne var noget jeg kun havde set på film indtil jeg var 7-8 år, jeg ved det ikke, men det er ialt fald stadig magisk for mig.

  Men at komme hjem til Danmark igen efter at have opholdt mig i Asien i seks måneder var også en sjov oplevelse, for danskere er altså nogle sjove nogen. De er høje og kønne, dufter rene, og ser rene ud (håndværkere på vej hjem fra arbejde er lovligt undskyldt), de flytter sig hvis man puffer lidt til dem, siger undskyld hvis de træder en over tæerne, og "prosit" hvis man nyser. Efter måneder i Kina, var det en lettelse at komme "tilbage til civilisationen"

  Og den rene luft! Balsam for mine lunger, det var jo skønt lige pludseligt at trække vejret.

  Julen i sig selv var en lille hyggelig affære. Min Far lagde lejlighed og så kom hans søster hjem fra USA, og min Fars anden søster og hendes mand kom over fra Jylland.

  Som I kan se på billedet havde vi ikke et rigtigt juletræ men et oppusteligt et i neongrøn og en teaktræs skulptur der forestiller en Thaikvinde der hilser goddag.

  Nytåret var også rigtig hyggeligt, og blev fejret på Falster, men selv ude på landet kan de sørme finde ud af at lave mad og fyre fyrværkerri af, så det blev også en rigtig hyggelig aften. Til Nytår blev jeg overtalt til at bage en Mississippi Mud Pie, som du kan læse mere om her.

  Nu er det jo snart højtid her i Kina, det kinesiske nytår/Spring Festival fejres fra d. 2.-6. feb. og det bliver spændende at se om der sker noget interessant her i Chongqing.

  Men det er fredag eftermiddag nu, og jeg har haft en lang ude da den danske ambassadør til Kina har været på besøg her i Chongqing, så jeg vil til og gå hjem og holde weekend.

  Pas godt på jer selv, og nyd faktumet at I har radiatore.

  Knus,
  Eva Maria
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...