lørdag den 8. oktober 2011

Trøffelkage

For et par uger siden havde min min veninde Elisas fødselsdag, og i den forbindelse havde jeg lovet at bage en kage. Jeg havde lige lovligt travlt så jeg fandt en opskrift som så relativt simpel ud, da jeg ikke havde lyst til at bage en kage jeg allerede havde bagt.
Valget faldt på en trøffelkage, hvilket jo lød ret lækkert; men da jeg gik igang med at bage viste det sig at hverken fremgangsmåden eller mængden af ingredientser var korrekt, så hvad jeg gengiver her bliver min ændrede opskrift.
Bund:
70g blød usaltet smør
3 æg
100g sukker
70g kakao
160g hvedemel

Creme/ trøffelmasse:
200g chokolade
385g creme fraiche 36%
150g sukker
2 æg
1 æggeblomme
1 stang vanilje
Bunden er ret simpel, da man bare skal blande ingredientserne sammen og hælde op i springformen (20cm-24cm) og bag den ved 180grader i 15min.

Derefter skal selve trøffelmassen i formen og bages i ca. 30 min.
I den opskrift jeg bagte ud fra stod der bare at man skulle blande det hele sammen og hælde det i formen; men skulle jeg bage kagen en anden gang ville jeg piske æggehviderne stive med den ene halvdel af sukkeret, og æggeblommerne cremede med den anden halvdel af sukkeren sammen med vaniljen, hvorefter at jeg ville vende den smeltede chokolade i de cremede æggeblommer - og tilsidst vende blommemassen, hvidemassen og cremefraichen sammen og så hælde det i formen

Til sidst pyntes kagen med lidt kakaopulver, hvorefter at den sættes i køleskabet.
Skal kagen overnatte en nat eller to i kølestabet, sørg da for at husholdningsfilmen kommer helt ned og røre kagen.

Share and enjoy!

Eva Maria
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...