mandag den 26. oktober 2009

Brownies i muffinsform


Jeg elsker denne kage, kan simpelthen ikke få nok, det er chokolade i form af kage.

Den bliver bagt på en modificeret version af en brownie-opskrift og serveres som muffins istedet for en bradepandekage.

Opskriften giver 12 store muffins, eller 14 lidt mindre.

  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk fint salt
  • 140 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 240 g sukker (vil dog anbefale at bruge 100 g brun farin og resten normal sukker)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl creme fraiche (jo højere fedtprocent des bedre)
  • 100 g valnødder
Varm ovnen til 180grader. Smør muffinsformen med smør. Sigt mel kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål.
Smelt smør og chokolade sammen i en skål over et vandbad.
Bland de tre sukkertyper, tilsæt æggene og pisk til at det skummer kraftigt.
Under omrøring tilsæt da chokolade/smør-blandingen, dernæst de tørre ingredienser; så røres blandingen glat med creme fraichen og tilsidst tilsættes valnødderne, der lige er blevet hakket lidt først.
Fyld dejen i formen og bag i ovnen i ca. 20 min. indtil kagen er fast.
Den skal være let fugtig.
Når kagerne kommer ud af ovnen lad dem da køle i formen og vend dem derefter ud på et bord.

Held og lykke.

Mange hilsener,

Eva Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...