tirsdag den 30. marts 2010

Kaffekage

Well, det er egentligt en espressokage, men da jeg skulle bage havde jeg ikke lige den rette kaffe til espresso, så det blev "bare" kaffe.

Kagen minder i udgangpunkt meget om Dronningen af Saba-kagen, bare tilsat kaffe i både kage og glassur.

Ingredientser:
  • 90 g kakao
  • 1 nip salt
  • 1 spsk meget fint malet kaffe
  • 120 g malede mandler
  • 250 g usaltet smør
  • 150 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 225 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 store sammenpiskede æg
  • 3 spsk meget varmt vand
  • 1 spsk cognac

Glasur:
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g meget finthakket mørk chokolade
  • 1 spsk stærk sort kaffe
  • et stænk cognac
Bland mel, bagepulver, kakao, salt, kaffe og malede mandler.
Pisk smørret cremet med f.eks. el-mikser og tilsæt sukkeret lidt efter lidt til at du har en let og luftig masse. Pisk så æggene i et af gangen.
Vend de tørre ingredienser i sammen med vand og spiritusen.
Hæld det hele i en Ø24 cm smurt springform med bagepapir i bunden. Glat dejen inden du sætter den i ovnen.
Bag den ved 180 grader i ca. 40 min. Tag den ud og fjern formen og lad den afkøle.

Lav glasuren, som beskrevet i den tidligere post, men husk og tilsæt kaffen og lidt alkohold, hvis ønsket.
Hvis glasuren er lidt tynd, så lad den afkøle lidt og rør med jævne mellemrum, så du ikke lige pludselig står med en skål beton.
Smør glassuren på kagen og lad den stå natten over.

Enjoy!

Hilsen,

Eva Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...