onsdag den 8. december 2010

Der er dage...

Der er dage...som er sjovere end andre herude. Ja, jeg oplever en masse, og ja, jeg får lært en masse som praktikant her i Chongqing, men der er ting som driver mig til vanvid, fra tid til anden, eksempler på dette kan være at:
 • Man står i kø i supermarkedet og hører lyden af en som er ved at blive syg bagved en, og tror at der er en eller anden som skal til at kaste op, men nej, han er bare ved at gøre klar til at spytte.
 • Lorten på gaden som man ikke ved om er fra en hund eller fra en af de mange babyer der tumler rundt i "split pants", da det da er meget lettere at børnene bare skider på gaden end man giver dem en ble på.
 • Faktumet at en voksen kinesisk mands gangtempo er langsomere end Fru Hansen på 98, med gangstativ, samtidig slingre han så så meget at man skulle tro at han altid var på vej hjem fra Julefrokost.
 • Rygning er ok, alle steder og på alle tidspunkter! PUNKTUM, og skal vi ikke tage en smøg nu vi er igang?
 • Og når vi nu er igang med røgen kunne det være at man skulle begynde, så ville man da få lidt godt ud af al den passivrygning der er i Kina, plus det faktum at luften i de fleste af Kinas byer er så ringe at den er direkte sundhedsskadelig.
 • Kinesere behøves faktisk ikke mobiltelefoner, for der findes ikke noget der hedder "at tale i telefon" i Kina, det er "at RÅBE i telefon" - og 8 mand i en elevator mandag morgen med hver sin telefon er en oplevelse...
 • Genbruges olie, åbenbart ser kineserne ikke noget forkert i at genbruge olie, og her mener jeg ikke at stege æggene i baconfedten, men at åbne brønddæksler nær hoteller og restauranter og fiske væsken, blandet med al mulig anden *lort*, op for derefter at "si" væsken kemisk, ikke nok med at dette er usigeklamt, så er det ikke ulovligt, men tilgengæld kræftfremkaldende. Skulle du være masochistisk nok anlagt, kan du se billeder af denne slags olieprocesser her
 • Kina synes at services som Facebook, Blogger og youtube er farlige, så de er da blokkeret af The Great Firewall of China.
 • Den evindelige krig om vinduet, og her mener jeg ikke hvem der sidder tættest på vinduet, men om det er åbent eller lukket. Kineserene mener at vinduet altid skal være åbent for at lufte ud - men hvad er pointen med at lufte ud, når man bor i en by, hvor luften er så ringe, at man ikke får "bedre" luft ind, end den man allerede har? Men i stedet bare lukker varmen ud?
 • Manglen på isolering og varme i bygninger syd for floden. Af uransagelige årsager kan man her ikke se pointen med at isolere huse, for der er jo varmt om sommeren...ja, men her er vandkoldt om vinteren og ingen varme, så hvis vi nu var smarte isolerede vi alle bygninger så de kunne holde på kulden om sommeren og holde på varmen om vinteren...men nej, hvorfor være så smarte.
 • Der nok er større sandsynlighed for at blive kørt ned for grønt lys end for rødt lys...

Så fik jeg vist lige det værste ud, men der kommer nok en svada som denne igen på et andet tidspunkt, lige nu glæder jeg mig bare mest til at jeg skal hjem på juleferie:o)

Glædelige julehilsener,
Eva Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...