lørdag den 27. juni 2009

At bage marengs - se det er ganske let

Opskrift på marengs:

5 æggehvider
1 knivspids salt
375 g sukker
10 g Maizena
10 g hvidvinseddike

Stil metalskål og piskeris i køleskabet. Det er bedst at bruge en metalskål til at piske æggehvider, da plastikskåle som oftest har en ganske tynd fedtfilm, så gør det sværere at piske æggene stive.

Når æggehviderne er halvstive begynd da at piske sukker i; når massen bliver så stor at der ikke rigtigt er "luft i piskeriset" længere gå da over til at vende sukker i.

Bland eddiken og Maizenaen og vend også dette i marengmassen.

Tænd for ovnen på 100 grader.

Sæt marengsmassen på en bageplade, enten med skeer eller en sprøjtepose. Med denne mængde kan jeg bage omkring 75 marengs.

Bag marengsene i 3 timer, eller indtil at de har en konsistens du kan lide.

Hvis du synes at "bare" marengs er lidt kedelige, kan du jo f.eks. dyppe dem i chokolade og nødder, som du kan se længere ned på siden.

Held og lykke.

Eva Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...