torsdag den 10. marts 2011

Hyggesnak med Helveg

Som nogen måske har set på min Facebook-side, så har jeg "Hyggesnakket med Helveg". Niels Helveg Petersen var i Chongqing fra d. 8.-10. marts sammen med Folketingets Europaudvalg, som en del af deres studietur til Kina for at lære om landets økonomi og hastige udvikling.

Udover Niels Helveg, deltog Eva Kjer Hansen, Pia Adelsteen, Pia Olsen Dyhr, Anne Grete Holmsgaard, Kim Mortensen, Jørgen Lundsgaard, Naser Khader og Pia Christmas Møller De var herude for at lære om og fra kineserne, ting hvad angår udvikling og økonomi. Udvalget var i Chongqing fra tirsdag kl. 16 til onsdagmorgen kl. 07.30 hvor vi satte dem på flyet til Shanghai. Udvalget var ledsaget af den danske ambassadør Friis Arne Petersen (bagerste række, længst ude til venstre)

Da Udvalget ankom i tirsdags kørte vi med politieskorte til Foreign Affairs Office's bygning her i Chongqing, hvor de skulle til møde med en af de vist nok 10 vice-borgmestre byen har. Derefter blev vi inviteret til velkomstbanket, og så tog vi op til NanShan, hvor dette billede er taget.

Dagen efter skulle vi så på virksomhedsbesøg hos CSIC Haizhuang, som producerer vindmøller (i samarbejde med kk-Qianwei, som er et dansk-kinesisk joint-venture) og siden besøgte vi ChangAn-Ford-Mazda for at se hvordan de producerer biler.

Om aftenen d. 9. marts spiste vi så middag på en opankret båd på Yangtze-floden, sammen med repræsentatner fra tre danske firmaer og kinesiske repræsentanter fra Liang Jiang (Two River) New Development Area, der vil være Chongqings svar på Shanghais Pudong.

Forud for disse meget lange og hektiske dage er gået en frygtelig masse planlægning og koordinering med Ambasaden i Beijing (som havde delegationen før os) og general-konsulatet i Shanghai (som havde delegationen efter osDa dette nu var min 5. delegation, og deraf min 3. politiske delegation fik jeg lov at klare al planlægningen selv, samt at knævre i telefon med en masse kinesere der kun kunne tale kinesisk. Det var hårdt, men sjovt og lærerigt, og mit kinesisk er blevet mærkbart bedre.

Det giver også en dejlig yes!-følelse når man kan stå og oversætte miljøteknisk kinesisk for COWIs business development manager, så han kan få et møde med en high-ranking kineser.

Men nu er jeg også klar til at holde weekend!

Pas godt på jer selv.

Knus,
Eva Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...