torsdag den 19. maj 2011

En dags rejse mod vest

Efter en hæsblæsende dag rundt i Lhasa stod det, efter en nats urolig søvn, på mange timer i bus fra Lhasa til Shigatze, via Gyangtze.
Vejene i Kina er ret gode, men som vi bevægede os vest på blev de lige så stille værre, og da vi nåede Nepal var de mere eller mindre væk. Men fra Lhasa til Shigatze var det bare en bumle-tur, men en smuk bumle-tur. Omkring middagstid nåede vi til Yam-Drok søen, som er en af de hellige søer i Tibet.

Yam-Drok søen er kendt for sit turkise vand, desværre kan dette kun ses når solen skinder, og da vi stoppede for at tage billeder var det altså overskyet - men så snart vi satte os ind i bussen igen klarede det op, hvorfor billedet af søen er taget igennem busruden.
Inden vi nåede til hotellet i Shigatze, besøgte vi Tashilumpo templet, som er en af de største turistattraktioner i byen, der forøvrigt er Tibets næst-største.
Rundt i templet fulgtes vi med en kinesisk turgruppe, ikke at vi var sammen med dem, men blot at vi tilfældigvis gik i samme tempo; og er du gal hvor var de træls! De larmede og skræppede som ænder man er ved at fodre med franskbrød, de spyttede, som de jo gør alle steder, og var bare på alle måder utiltrækkende som turister i et kloster i aktiv brug. Hvis jeg var munkene i det kloster, og alle de kinesiske turgrupper opførte sig sådan, ville jeg mest af alt have lyst til at nægte dem indgang.
Heldigvis var der også mange lokale tibetanske besøgende, som afbalancerede de larmende kinesere.
I templet var vi så heldige at have mulighed for at overvære alle munkene sidde på rad og række og recitere tekster i den store hal i templet, det var som taget ud af Kundun filmen, og meget stemningsfyldt, hvilket vi selvfølgelig ikke måtte tage billeder af; men vi måtte gerne tage billeder af alle munkenes sko det lå i store røde bunker udenfor hallen.
Fra klostret gik turen til hotellet og så ud i byen for at købe mad og vand ind til de efterfølgende dag, som skulle spenderes i "midten-af-ingen-ting dog-med-mobilsignal" aka Everest Base Camp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...